Home / Yeşilçam Filmleri / Azer Bülbül Filmleri ve Hayatı

Azer Bülbül Filmleri ve Hayatı

Azer Bülbül harddisk dolumu, Azer Bülbül hard disk dolumu, Azer Bülbül hdddolumu, Azer Bülbül film istek, Azer Bülbül Filmi hdd dolumu, HDD Dolumu, Azer Bülbül HDD dolumu
Azer Bülbül harddisk dolumu, Azer Bülbül hard disk dolumu, Azer Bülbül hdddolumu, Azer Bülbül film istek, Azer Bülbül Filmi
hdd dolumu, HDD Dolumu, Azer Bülbül HDD dolumu

Hakkında

Azer Bülbül Kars’ın Arpaçay ilçesinde doğdu, Almanya’da büyüdü.[3] Müzik yaşantısına ’Garip Yolcu’ albümü ile başladı. Arabesk tarzında ’Yalan Olur’, ’Ben Sana Vurgunum’, ’Fırat’ gibi albümleri ile devam etti. 1996 yılında çıkardığı ’Ben Babayım’ adlı albümü ile çıkış yakaladı. Bu albümde yer alan ’Yaralandın mı Ey Can’ ve ’Dokunmayın Çok Fenayım’ adlı parçaları popüler oldu. 15 Şubat 2001 tarihinde 10 ay hapis cezası aldı ve bu cezası paraya çevrildi. Ceza sonrasında: “artık temizim. Artık o günleri anmak bile istemiyorum” demiştir.[4]
Antalya’da kaldığı otel odasında kalp krizi sonucu 44 yaşında vefat etti. Cenazesi İstanbul’a getirilerek Hadımköy Gülbahçe Mezarlığı‘nda toprağa verildi.[5]

Kariyer

Azer Bülbül Almanya’da Yaşayan Bir Gurbetçiydi. Almanya’da Kaldığı Yıllarda Gazinolarda ve Düğün Salonlarında Şarkı Söylerken Yıldız Tezcan Tarafından Keşfedilmiştir.Ona Azer Bülbül Adını Veren Kişide Yıldız Tezcandır.[6]

Azer Bülbül, kendine has hareketleri ile Arabesk müzikte “Baba” lakaplı ender sanatçılardan birisi haline geldi.[1]

Özel hayatı

Azer Bülbül bir kez evlenip ayrılmış, çocuğu olmamıştır.[6]

Diskografi

  • 1984: Garip Yolcu
  • 1986: Esmerin Adı Oya
  • 1987: Yalan Olur
  • 1987: Yoruldum
  • 1988: Güzel Kız
  • 1989: Fırat
  • 1989: Yürüyorum
  • 1990: Ben Sana Vurgunum
  • 1992: Bir Yudum Su
  • 1993: Dağlara Yolculuk
  • 1994 Ben Babayım & Yaralandın mı Ey Can
  • 1995: Ağıt
  • 1996: Doğudan Esintiler (düet). Seyfi Doğanay
  • 1996: Eline Düştüm (düet). Müslüm Gürses
  • 1996: Yine Düştün Aklıma (düet) Müslüm Gürses & Mustafa Keser
  • 1997: Hayatımın Şarkıları
  • 1998: Zordayım & Canım Yanıyor
  • 1999: Kör Kurşun & Sana Yalan Gelebilir
  • 2000: Dünden Bugüne
  • 2001: Bana Düştü & Neden Dedo
  • 2001: Yalan Sevgiler
  • 2002: Başımda Bela Var
  • 2004: Ateş Düştüğü Yeri Yakar
  • 2005: Seçmeler
  • 2006: Üzülmedim ki
  • 2007: Kalemin Kırıldı
  • 2011: Duygularım

Filmografi

  • 2012: Seninki Kaç Para – Mafya – [7]
  • 2008: Vefa Borcu (Başrol)
  • 2008: Arkadaş (Başrol)
  • 2002: Rus Gelin
  • 1998: Bedel (Başrol)
  • 1985: Mavi Mavi Masmavi

About Admin

Ayrıca Kontrol Edin

Hakkı Bulut harddisk dolumu, Hakkı Bulut hard disk dolumu, Hakkı Bulut hdddolumu, Hakkı Bulut film istek, Hakkı Bulut Filmi hdd dolumu, HDD Dolumu, Hakkı Bulut HDD dolumu

Hakkı Bulut Filmleri ve Hayatı

Biyografisi 03-02-1945 doğumlu olup. İlk okul 5’e kadar doğduğu köyde, ortaokul 1. sınıfı Tunceli, ortaokul …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir