Home / Yeşilçam Filmleri / Ayla Algan Filmleri ve Hayatı

Ayla Algan Filmleri ve Hayatı

 

29 Ekim 1937’de İstanbul’da doğdu. Babası Girit göçmeni tüccar Vedat Kasman, annesi ressam Nevzat Kasman’dır.[3] Ailenin tek çocuğu olan Ayla Algan, çocukluğunda piyano, bale ve şan dersleri aldı. 5 yaşında başladığı piyano öğrenimini lise öğrenimi için Fransa’ya gidene kadar 11 yıl boyunca sürdürdü. Ortaokulu İstanbul’daki Notre Dame de Sion’da, liseyi Fransa’daki Versay Lisesi’nde okudu. Lise öğrenimi devam ederken tanıştığı Beklan Algan (1933 – 2010) ile evlendi. Eşi Beklan Algan ile birlikte Amerika’da New York Actor Studio Actor’s Repertuary Theatre’s of Broadway sahne eğitimi alan sanatçı, Türkiye’ye döndükten sonra İstanbul Şehir Tiyatroları’nın kadrosuna girdi ve 1961’de Tarla Kuşu oyunu ile tiyatroda ilk rolünü oynadı. Aynı yıl Hamlet oyununda rol aldı; hem Ophelia hem de erkek rolü olmasına rağmen Hamlet karakterini canlandırmıştı.

 

Filmografisi

  • Kurtlar Vadisi Pusu – 2015
  • Tut Sözünü – 2015
  • O Hayat Benim – 2014
  • Yüreğine Sor – 2010
  • Ezber (Kısa Film) – 2009
  • Ayda – 2007
  • Şöhret Okulu – 2007
  • Binbir Gece – 2006
  • Öteki Türkiye’de Bir Cumhurbaşkanı – 2004
  • Patroniçe – 2004
  • Ziyaret – 2004
  • Arapsaçı – 2004
  • Aliye – 2004
  • Yadigar – 2004
  • Metropol Kabusu – 2003
  • Hızma – 2002
  • Havada Bulut – 2002
  • Biz Size Aşık Olduk – 2002
  • O da Beni Seviyor – 2001
  • Yıldız Tepe – 2000
  • Hanım Ağa – 2000
  • Üzgünüm Leyla – 2000
  • Kurşun Kalem – 2000
  • Harem Suare – 1999
  • Şükran Büfe – 1999
  • Sıdıka – 1997
  • Ali (Sakın Arkana Bakma) – 1996
  • Beşi Bir Yerde – 1996
  • Doktora Bak Doktora – 1994
  • Yaz Yağmuru – 1993
  • Kız Kulesi Aşıkları (Hera ile Leandros) – 1993
  • Seni Seviyorum Rosa – 1992
  • Dört Mevsim İstanbul: İstanbul Bir Özlemdir – 1990
  • Çil Horoz – 1987
  • Eksik Etek – 1976
  • Salak Bacılar – 1975
  • Gölgedeki Adam – 1970
  • Son Söz Benim – 1970
  • Yılan Soyu – 1969
  • Zilli Nazife – 1967
  • Ah Güzel İstanbul – 1966
  • Biraz Kül Biraz Duman – 1966
  • Yıldız Tepe – 1965
  • Serseri Aşık – 1965
  • Karanlıkta Uyananlar – 1964

Diskografisi

45’likler

  • Aşk Hikâyesi / Gel Yanıma Yanıma (Odeon-1971)
  • Qu Se Cache La Verite? / Voila Qu M’a Mene L’amour (Barclay-1972,Odeon-1972)
  • Yalan / N’idem (Melodi-1972)
  • Selvi Boylum / Oy Alim Oy (Odeon-1972)
  • Laf Aramızda / Aşk Mı Bu (Türkofon-1973)
  • Koca Öküz / Vermediler (Türkofon-1973)
  • Haberin Var Mı / Komşunun Oğlu (Türkofon-1973)
  • Aşkın Aldı Benden Beni / Ben Giderim Yana Yana (Türkofon-1973)
  • Beni Bana Sor / I Love You (Türkofon-1974)
  • Dolsun Kadehler / Doldur Dostum Doldur (Türkofon-1974)
  • Gel Mehmedim Gel Alnından Öpeyim / Sevelim Sevilelim (Türkofon-1974)
  • Tchaka Tchaka Zuktu / Summer Is Love (Barclay-1975)
  • Dünya Tersine Dönse / Sende Katıl Bize (Coşkun Plak-1975)
  • Hamsi Balığı Gibi / Ne De Olsa Karın (Coşkun Plak-1975)
  • Bak Şu Adama Aşık Oldu / Versin Tanrı İstemeden (Coşkun Plak-1976)
  • Zühtü / Hatçem (Coşkun Plak-1977)
  • Gönlümdeki Saraya / Küçük Bir Kız (Yankı-1978)

Albümler

  • Yunus Emre (T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı-1970)
  • Ayla Algan (Coşkun Plak-1976)
  • Aşka Veda (Coşkun Plak-1977)
  • En İyileriyle Ayla Algan (Ossi Müzik-2008)

About Admin

Ayrıca Kontrol Edin

Hadi Çaman harddisk dolumu, Hadi Çaman hard disk dolumu, Hadi Çaman hdddolumu, Hadi Çaman film istek, Hadi Çaman Filmi hdd dolumu, HDD Dolumu, Hadi Çaman HDD dolumu

Hadi Çaman Filmleri ve Hayatı

Biyografisi İlk ve orta öğrenimini Abdurrahman Paşa Lisesi\’nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi\’nde eğitim aldı. …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir