Home / Yeşilçam Filmleri / Ahu Tuğba Filmleri, Ahu Tuğba Hayatı

Ahu Tuğba Filmleri, Ahu Tuğba Hayatı

 

Ahu Tuğba
Doğum Tuğba Çetin
13 Ağustos 1955 (62 yaşında)
İstanbul
Meslek Sinema oyuncusu
Etkin yıllar 1973-

Ahu Tuğba (d. Tuğba Çetin 13 Ağustos 1955[1], İstanbul), Türk sinema oyuncusu.

Varlıklı bir ailenin tek çocuğuydu. Ortaokuldayken sinema dünyasına girdi. Kanada’da Concordia Üniversitesi’nin İngiliz Dili bölümündeki öğrenimini yarım bıraktı.

80’li yıllarda Türk sinemasının seks sembollerinden biri olmuştur. Genellikle hayat kadını, uyuşturucu bağımlısı fakat kalbi temiz karakterleri canlandırmıştır. Erkekçe dergisine pozlar vermiştir. Gazino sanatçısı olarak çeşitli gösteriler yaptı.

Toplam 5 evlilik yapmıştır. İlk evliliğini 1981 yılında Mustafa Ulusoy ile yapmıştır.[2] 1991 yılında Arnavut asıllı Amerikalı doktor Timmy Alejtanij ile yaptığı evliliğinden kendisi gibi “Ahu” (Ajelbegü Ahu Anjelik Alejnatij) adında 1992 doğumlu bir kız çocuğu vardır.

Filmografi

Sinema
Yıl Başlık Rolü Notlar
1973 Öksüzler [3] Davetli  
1974 Anter Kara Ali Dansöz Kadın  
1974 Şeytan Suzan  
1975 Ayıkla Beni Hüsnü Margaret  
1975 Bunalım    
1975 Tolga Sofia  
1975 Vur Tatlım    
1976 Cıbıl    
1977 Akdeniz Kartalı    
1977 Mavi Mersedes Ahu  
1978 Şerefsiz Şeref Ahu Tuğba (kendisi)  
1978 Derviş Bey Sevda  
1979 Dokunmayın Şabanıma Oya  
1980 Banker Bilo Necla  
1980 Şaşkın Milyoner Selma  
1981 Yapışık Kardeşler Ahu  
1982 Elveda Dostum Sibel  
1983 Beyaz Ölüm Meral  
1983 Kurban Bahar  
1983 Zifaf Çağla  
1984 Kadın Bir Defa Sever Zümrüt  
1984 Kayıp Kızlar Lale  
1984 Taçsız Kraliçe Ahu – Naciye  
1984 Yangın Lale  
1984 Yosma Pınar  
1986 Akrep Şadiye  
1986 Hayat Kadını Sevda  
1986 Gülümse Biraz Çağla  
1987 Damga Cemile  
1987 Deli Gönlüm Gönül  
1988 Evcilik Oyunu Mehtap – Nevin  
1988 Kumar Arzu  
1988 Yasak İlişki Gülbahar  
1989 Acı Yıllar Selma  
1989 Bir Aşk Bin Günah Cennet  
1989 Gece    
1989 Suçumuz Kadın Olmak Mine  
1989 Yağmur Altında Bir Kedi Duygu  
1990 Akdeniz Güneşi    
1990 Ayrılık    
1990 Aşk Üçgeni Sibel  
1990 Haciz Kararı Filiz  
1991 Aldatacağım Lale  
1993 Ayça Seni Seviyoruz Ayça  
1993 Aşk ve Aşk Naz  
1995 Analar Ölmez    
1995 Aşkın Gücü    
2005 Pembe & Mavi Ahu  
2006 Meçhule Gidenler Seta

Albümleri

  • 1987, Buyur Gel / Mırnık

Kaynak: Ahu Tuğba

About Admin

Ayrıca Kontrol Edin

Fatma Girik harddisk dolumu, Fatma Girik hard disk dolumu, Fatma Girik hdddolumu, Fatma Girik film istek, Fatma Girik Filmi hdd dolumu, HDD Dolumu, Fatma Girik HDD dolumu

Fatma Girik Filmleri ve Hayatı

Biyografisi İstanbul’da doğdu.1957 yılında ilk baş rolü olan, yönetmenliğini ve senaristliğini Seyfi Havaeri’nin yaptığı Leke’ydi. …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir