Home / Yeşilçam Filmleri / Ahmet Özhan Filmleri, Ahmet Özhan Hayatı

Ahmet Özhan Filmleri, Ahmet Özhan Hayatı

Ahmet Özhan
Doğum Ahmet Katıgöz
26 Ağustos 1950 (67 yaşında)
Türkiye Şanlıurfa, Türkiye
Meslek Aktör, şarkıcı
Etkin yıllar 1973-günümüz
Evlilik(ler) Hale Soygazi (1976-1985)
Hatice Özhan (1986-2013)
Filiz Akbulut (2013-)

 

Ahmet Katıgöz, ya da bilinen adıyla Ahmet Özhan (d. 26 Ağustos 1950, Şanlıurfa), Türk oyuncu ve şarkıcı.

İçindekiler

  • 1Kariyeri
  • 2Albümler
  • 3Filmografi
  • 4Müzik Doktorası
  • 5Kaynakça
  • 6Dış bağlantılar

Kariyeri

1960’lı yılların sonlarında İstanbul Belediye Konservatuvarı ve Üsküdar Musiki Cemiyeti’nde müzik eğitimini tamamlamıştır. İlk profesyonel sahne deneyimi 1968 yılında Bebek Belediye Gazinosunda yaşamıştır. Genç yaşta sahneye çıkan Ahmet Özhan 1970’li ve 1980’li yılların popüler Türk Müziği yorumcusu olarak tanınmıştır. İlerleyen yıllarda zamanın çeşitli üstadlarından birebir istifadeleri olmuş, bu arada plak çalışmalarının yanı sıra, sinema filmleri, televizyon dizi ve konserleri, radyo çalışmaları ile çeşitli televizyonkanallarının müzik programlarında yorumcu, programcı ve yönetmen olarak da görevler almıştır. Birçok 45’lik, plak, longplay, kaset, CDçalışmaları bulunmaktadır.

Ahmet Özhan, popüler ve Klasik Türk müziğinin yanı sıra, 80’li yılların başından itibaren tasavvuf müziği çalışmaları ile ülkesinde yeni bir akımın da öncüsü olmuş.

Sanat hayatı boyunca, Türk Müziğinin popüler ve diğer alanlarında birçok ödül kazanmış, yurt içinde yüzlerce konserle ülke sanatına katkıda bulunmuş ve yine çeşitli ülkelerde katıldığı festivaller ve beş kıtada verdiği konserler vermiştir. Özhan, 1998 Yılında “Devlet Sanatçısı” unvanı almıştır.

1981-1991 yılları arasında TRT İstanbul Radyosu’nda ses sanatçısı olarak görev yapan Ahmet Özhan, 1991 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu’nun kuruluşunda yer almış ve o tarihten beri bu topluluğun Kurucu Genel Sanat yönetmenliği görevini sürdürmektedir.

Topluluk çalışmalarını Konya Mevlana İhtifalleri’nin yanı sıra, İstanbul Festivali gibi etkinliklerde verdiği klasik ve tasavvuf müziği konserleriyle sürdürmektedir. Sanatçı “Meşk” ismini verdiği tasavvuf albümleri projesinin ilkini 2006 yılında çıkardığı [1] Ramazan İlahileri albümüyle başlatmıştır. Sanatçı Mevlana’yı anmak için Konya’da düzenlenen Şeb-i Aruztörenlerinede konuk sanatçı olarak katılmaktadır.

Ahmet Özhan, Hatice Özhan ile olan evliliğinden Özgül ve Özcan isimlerinde iki çocuk babasıdır. 2013 yılında ise Filiz Akbulut’la evlenmiştir. Ayrıca Saray, Tekirdağ’da[2] sıla sanatçılar sitesinde bir yazlığı vardır.

Albümler

  • 2016: Ahmet Özhan “Best Off İlahiler”
  • 2013: Son Nebi
  • 2012: Itri
  • 2007: Yüzyılın Şarkıları
  • 2005: Mevlana’nın Dilinden
  • 2005: Hüzünlü Gurbet
  • 2003: Rüya
  • 2003: Nostalji
  • 1999: Güldeste 3
  • 1998: Güldeste 2
  • 1988: Gel
  • 1987: Hoşgeldin (albüm)Hoşgeldin ve Geceler Gariplerindir
  • 1985: Ömrümün Baharı
  • 1984: Hüzün
  • 1981: Güneşin Battığı Yerde
  • 1978: Geceler Gariplerindir
  • 1977: Bir Tanem
  • 1976: Ahmet Özhan 76
  • 1975: Günümüzün Sevilen Şarkılrı ile Ahmet Özhan
  • 1974: Ahmet Özhan

Filmografi

Yıl Film Rol
1973 Çocuğumu İstiyorum film,Ahmet
1975 Bak Yeşil Yeşil film
1975 Küçük Bey film
1978 Çaresiz film
1982 Hacı Arif Bey dizi
1984 Aliş ile Zeynep dizi, Aliş
1987 Gönülden Gönüle film, Yusuf
1987 Hafız Yusuf Efendi film, Yusuf
2006 Sözün Bittiği Yer film

Müzik Doktorası

Ahmet Özhan’a 7 Nisan 2013 tarihinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Senatosu tarafından Çanakkale Konservatuvarı’nın önerisi ile fahri doktora unvanı verilmiştir..[3] Ahmet Özhan, Üniversitenin bu alanda fahri doktora verdiği ilk sanatçı olmuştur.

 

Kaynak: Ahmet Özhan

About Admin

Ayrıca Kontrol Edin

Ali Poyrazoğlu Filmleri, Ali Poyrazoğlu Hayatı, Hdd Dolumu

Ali Poyrazoğlu Filmleri, Ali Poyrazoğlu Hayatı

  Ali Poyrazoğlu Doğum 9 Temmuz 1946 (71 yaşında) İstanbul Milliyet  Türkiye Meslek Tiyatrocu,Oyuncu Etkin yıllar 1960-günümüz …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir