Home / Yeşilçam Filmleri / Aytaç Arman Filmleri ve Hayatı

Aytaç Arman Filmleri ve Hayatı

 

Aytaç Arman harddisk dolumu, Aytaç Arman hard disk dolumu, Aytaç Arman hdddolumu, Aytaç Arman film istek, Aytaç Arman Filmi hdd dolumu, HDD Dolumu, Aytaç Arman HDD dolumu
Aytaç Arman harddisk dolumu, Aytaç Arman hard disk dolumu, Aytaç Arman hdddolumu, Aytaç Arman film istek, Aytaç Arman Filmi hdd dolumu, HDD Dolumu, Aytaç Arman HDD dolumu

Biyografisi : Bir derginin açtığı yarışmayla sinemaya geçti

Hayatı

Oyuncu, 1949’da Adana’da doğdu. Erkek sanat enstitüsünden mezun olduktan sonra girdiği Ankara Devlet Mimarlık Ve Mühendislik Akademisi’nde okurken; 1969’da “Ekstra Ekspres” gazetesinin açtığı şikeli artist yarışmasında (yarışmanın birincileri önceden belirlenmişti) erkek adaylar arasında ikinci seçildi.

1971 yılında Ses dergisinin açtığı ciddi “kapak yıldızı yarışması”nda, erkeklerde Tarık Akan’ın ardından ikinci seçilerek sinema oyunculuğuna ikinci sınıf rollerle başladı. Hemşehrisi Yılmaz Güney’in “Baba” filminde oynayarak dikkat çekti.

Kısa sürede başrol oyunculuğuna yükseldi. Sinemada ilk ödülünü 1981’de senaryosunu Yılmaz Güney’in yazdığı “Düşman” adlı filmle Sinema Yazarları Derneği’nin “En iyi erkek oyuncu” ödülüne layık görüldü. Sinema kariyerinde, sıradan filmler yanında, dikkat çeken, festivallerde ödüller alan filmlerde rol aldı.

1974 Antalya Altın Portakal Film Yarışması’nda “en iyi ikinci film” ödülüne lâyık görülen Süreyya Duru’nun yönettiği ve Bekir Yıldız’ın öyküsünden sinemaya uyarlanan “Bedrana” adlı filmde Perihan Savaş’la paylaştı. 1977 yılnda başrolünü Semra Özdamar’la paylaştığı; Süreyya Duru’nun yönettiği “Kara çarşaflı gelin” 14’üncü Antalya Altın Portakal Film Yarışması’nda “en iyi film” ödülü kazandı. 1988 Antalya Altın Portakal Film Yarışması’nda, başrolünü oynadığı, Ömer Kavur’un “Gece yolculuğu” “en iyi film” ödülünü alırken, Aytaç Arman da “en iyi erkek oyuncu” ödülünü aldı. Bunları,sinema kariyerinde aldığı diğer ödüller takip etti. İlerleyen yıllarda oyunculuğunu sinemanın yanında televizyon oyunculuğu ile sürdürdü.

Ödülleri

  • 25. Antalya Film Şenliği – 1988, En İyi Erkek Oyuncu, Gece Yolculuğu
  • 40. Antalya Film Şenliği – 2003, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Gönderilmemiş Mektuplar
  • 25. Siyad Türk Sineması Ödülleri – 2003, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Gönderilmemiş Mektuplar
  • 20. Londra Türk Film Festivali – 2015, Yaşam Boyu Başarı ödülü [2]

Filmografisi

  • Kara Para Aşk – 2014
  • Adını Feriha Koydum – 2011
  • Devrimden Sonra – 2011
  • Hacı – 2006
  • Candan Öte – 2006
  • Düşler ve Gerçekler – 2005
  • Deli Mavi / İşte Öyle Bir Şey – 2005
  • Sen Ne Dilersen – 2005
  • Perçem – 2004
  • Karşılaşma – 2002
  • Gönderilmemiş Mektuplar – 2002
  • Berivan – 2002
  • Öyle Bir Sevda ki – 2002
  • Melekler Evi – 2000
  • Bedel – 2000
  • Yüzleşme – 1999
  • Kıvılcım – 1999
  • Yılan Hikayesi – 1999
  • Akrebin Yolculuğu – 1997
  • Bir Umut – 1997
  • Kurtuluş – 1996
  • Yaban – 1996
  • Yer Çekimli Aşklar – 1995
  • Sahte Dünyalar – 1995
  • Buluşma – 1994
  • İz – 1994
  • Yolcu – 1994
  • Kurşun Adres Sormaz – 1992
  • Bekle Dedim Gölgeye – 1990
  • Gece Yarısı Vurgunu – 1990
  • Perili Köşk – 1990
  • Kantodan Tangoya – 1989
  • Av Zamanı – 1988
  • Gece Yolculuğu – 1987
  • Bir Avuç Gökyüzü – 1987
  • Biri Ve Diğerleri – 1987
  • Kadının Adı Yok – 1987
  • Uzun Bir Gece – 1986
  • İstek – 1986
  • Sıcak Tatlı Yaz – 1986
  • Fatmagül’ün Suçu Ne – 1986
  • Parmak Damgası – 1985
  • Adı Vasfiye – 1985
  • Sönmüş Ocak – 1980
  • Düşman – 1979
  • Fırat’ın Cinleri – 1977
  • Güneşli Bataklık – 1977
  • Ben Sana Mecburum – 1976
  • Bu Nasıl Dünya – 1976
  • Ne Haber – 1976
  • Nereye Arkadaş – 1976
  • Seni Sevmekle Suçluyum – 1976
  • Yazgı – 1976
  • Ne Umduk Ne Bulduk – 1976
  • Kara Çarşaflı Gelin – 1975
  • Evde Kalmış Kızlar – 1975
  • Enişte – 1975
  • Sevgili Halam – 1975
  • Yarınlar Kimin – 1975
  • Yarın Olmaz Şimdi – 1975
  • Yaşamak Daha Zor – 1975
  • Evet mi Hayır mı – 1974
  • Gerçek – 1974
  • Batak – 1974
  • Babalık – 1974
  • Bahriyeli Kemal – 1974
  • Bir Ana Bir Kız – 1974
  • Çılgın Arzular – 1974
  • Hostes – 1974
  • İstek – 1974
  • Tek Başına – 1974
  • Cici Kız – 1974
  • Bedrana – 1974
  • Yalancı / Çok Yalnızım – 1973
  • Babaların Günahı – 1973
  • Aşkın Zaferi – 1973
  • Bir Dost Bulamadım – 1973
  • Çocuğumu İstiyorum – 1973
  • Felek – 1973
  • Isdırap – 1973
  • Kader Çıkmazı – 1973
  • Oğlum Osman – 1973
  • Teslim Ol Baba – 1973
  • Ve Onu Vurdular – 1973
  • Zambaklar Açarken – 1973
  • Anneler Günü – 1973
  • Vukuat Var – 1972
  • Ve Güneşe Kan Sıçradı – 1972
  • Bir Baltaya Sap Olamadım – 1972
  • Kahbe / Bir Kız Böyle Düştü – 1972
  • Yirmi Yıl Sonra – 1972
  • Murat İle Nazlı – 1972
  • Oğlum – 1972
  • Korkusuz Aşıklar – 1972
  • Aslanların Ölümü – 1972
  • Ekmekçi Kadın – 1972
  • Elveda Yavrum – 1972
  • Kadın Yapar – 1972
  • Murat İle Nazlı – 1972
  • Tövbekar – 1972
  • Hayat Cehennemi – 1971
  • Baba – 1971 Ali

About Admin

Ayrıca Kontrol Edin

Hadi Çaman harddisk dolumu, Hadi Çaman hard disk dolumu, Hadi Çaman hdddolumu, Hadi Çaman film istek, Hadi Çaman Filmi hdd dolumu, HDD Dolumu, Hadi Çaman HDD dolumu

Hadi Çaman Filmleri ve Hayatı

Biyografisi İlk ve orta öğrenimini Abdurrahman Paşa Lisesi\’nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi\’nde eğitim aldı. …